top of page

2019-2020

Erntedankfest

Erntedankfest

Recolta de toamnă Toamna marchează începerea anului școlar și strângerea recoltei. Cu această ocazie copiii participă la activități precum: achiziționarea de legume din piețe tradiționale și conservarea acestora pentru iarnă.

Picknick mit den Eltern

Picknick mit den Eltern

Picnic cu părinții În fiecare toamnă și vară grădinița noastră organizează un picnic împreună cu copiii și părinții acestora. Cei mici se vor distra și se vor juca în aer liber, iar cei mari vor avea un bun prilej de a se cunoaște mai bine.

Laternenfest

Laternenfest

Sărbătoarea lampioanelor Celebrăm sărbătoarea lampioanelor sau sărbătoarea Sf. Martin în luna noiembrie. Astfel ne aducem aminte în fiecare an prin confecționarea lampioanelor împreună cu cei mici de faptele bune făcute anul acesta.

Adventszeit

Adventszeit

Sărbătorile de iarnă În fiecare an celebrăm toate sărbătorile de iarnă împreună cu cei mici. Învățând colinde, bricolând cizmulițe și diverse ornamente, copiii vor intra în atmosfera caldă a Crăciunului și vor pregăti serbarea de iarnă.

Winterfeier

Winterfeier

Serbarea de Crăciun Cu respect pentru tradiția germană în luna decembrie celebrăm sărbătoarea "Adventului". Timp de patru săptămâni păstrăm obiceiul de aprindere a lumânărilor, confecționăm podoabe și învățăm cântece în așteparea serbării de Crăciun.

Fasching

Fasching

Carnaval Tradiția germană celebrează sfârșitul iernii și venirea primăverii. Copiii vin costumați în personajele de poveste preferate. Ne distrăm împreună participând la jocuri interactive specifice acestei sărbători.

Muttertag

Muttertag

Ziua mamei O dată pe an celebrăm cea mai iubită ființă, mama. Pentru a le arăta cât de mult le prețuim și le iubim pregătim prăjiturele, poezii și cântecele. Acestea iși vor aminti mereu cu drag de acest frumos cadou.

Ostern

Ostern

Sărbătoarea Paștelui Ne pregătim de Paște vospind ouă, confecționând iepurași și alte podoabe pascale. Iepurașul ascunde în grădină ouă colorate și mici surprize pe care copiii le caută cu mare plăcere și nerăbdare.

bottom of page