top of page

Die Startergruppe (grupa începători) 2-3 ani

Cu toții știm, că începuturile sunt cele mai grele, atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici, însă aceste dificultăți nu ne împiedică să fim cu dragă inimă lângă copiii dumneavostră, încă din primele momente. Înțelegem că intrarea în colectivitate este un punct de cotitură pentru cei mici și de aceea eforturile noastre de început sunt îndreptate către facilitarea unei treceri cât mai line între mediul familial din care provine copilul și noul mediu al grădiniței, la care acesta este nevoit să se adapteze. Totodată, susținem și părinții în acest demers, oferindu-le zilnic feedback cu privire la desfășurarea activităților copiilor, dar și la evoluția afectivă a fiecărui copil în parte. 

Die kleine Gruppe (grupa mică) 3-4 ani

Aflându-ne în acest punct putem spune, că acomodarea cu noul mediu și cu noul colectiv s-a încheiat, cel puţin pentru marea majoritate dintre copiii care au parcurs deja un an de grădiniţă. În acest moment copiii vor putea repeta cu mult mai mare uşurinţă cuvintele în limba germană, ei fiind deja foarte familiarizaţi cu aceasta și sunt chiar capabili să înţeleagă şi să se exprime în propoziții simple. Ca şi până acum, activităţile didactice vor fi în continuare susţinute doar în limba germană. Ei vor intra mai uşor în dialog, atât cu ceilalţi colegi cât şi cu educatoarea, fiind mai receptivi şi la noul vocabular specific tematicii parcurse. 

Die mittlere Gruppe (grupa mijlocie) 4-5 ani

Până în acest moment, copiii au acumulat un vocabular de bază pe care îl pot folosi pentru a crea propoziţii simple şi a se exprima. Acest an vine cu o nouă provocare, şi anume aceea de a incerca să folosească bagajul cuvintelor acumulate în propoziţii cât mai complexe. La început acest lucru este dificil pentru unii dintre ei, însă cu răbdarea şi tactul educatorilor noştri nimic nu este imposibil. Prin intermediul poveştilor, al filmelor și uneori al poeziilor, cântecelor şi descrierii de imagini, ei vor realiza acest lucru cu uşurinţă. 

 

Die große Gruppe (grupa mare) 5-6 ani

Acesta este ultimul an de grădiniță, care oferă cele mai multe provocări atât celor mici cât si educatorilor. În acest punct, copiii au un vocabular bogat al limbii germane și pot purta conversații elaborate atât între ei cât și cu cadrele didactice. Este cel mai frumos, complex, dar și cel mai dificil an. Interesele și curiozitatea lor sunt deja conturate, de aceea prin diverse excursii, proiecte și experimente stimulăm și susținem pasiunile individuale. Totodată, vocabularul fixat în ultimii ani de grădiniță este dezvoltat și consolidat, oferindu-le celor mici condiții optime pentru promovarea admiterii într-o școală germană.

Please reload

bottom of page