top of page

2021-2022

Erntedankfest

Erntedankfest

Recolta de toamnă Toamna marchează începerea anului școlar și strângerea recoltei. Cu această ocazie copiii participă la activități precum: achiziționarea de legume din piețe tradiționale și conservarea acestora pentru iarnă.

Laternenfest

Laternenfest

Sărbătoarea lampioanelor Celebrăm sărbătoarea lampioanelor sau sărbătoarea Sf. Martin în luna noiembrie. Astfel ne aducem aminte în fiecare an prin confecționarea lampioanelor împreună cu cei mici de faptele bune făcute anul acesta.

Adventszeit

Adventszeit

Sărbătorile de iarnă În fiecare an celebrăm toate sărbătorile de iarnă împreună cu cei mici. Învățând colinde, bricolând cizmulițe și diverse ornamente, copiii vor intra în atmosfera caldă a Crăciunului și vor pregăti serbarea de iarnă.

Fasching

Fasching

Carnaval Tradiția germană celebrează sfârșitul iernii și venirea primăverii. Copiii vin costumați în personajele de poveste preferate. Ne distrăm împreună participând la jocuri interactive specifice acestei sărbători.

Muttertag

Muttertag

Ziua mamei O dată pe an celebrăm cea mai iubită ființă, mama. Pentru a le arăta cât de mult le prețuim și le iubim pregătim prăjiturele, poezii și cântecele. Acestea iși vor aminti mereu cu drag de acest frumos cadou.

Ostern

Ostern

Sărbătoarea Paștelui Ne pregătim de Paște vospind ouă, confecționând iepurași și alte podoabe pascale. Iepurașul ascunde în grădină ouă colorate și mici surprize pe care copiii le caută cu mare plăcere și nerăbdare.

Sommerfest

Sommerfest

Serbarea de vară În luna iunie vă așteptăm la serbarea de vară. Pregătim împreună cu copiii mici scenete, iar cei care urmează să meargă la școală vor primi din partea noastră un coif plin cu rechizite, așa numita "Schultüte".

Ferienlager - Kronstadt

Ferienlager - Kronstadt

Tabără de vară - Brașov În fiecare an organizăm o tabără într-un oraș din zona Transilvaniei pentru a-i apropria pe cei mici și mai mult de cultura germană. Pe lângă aceasta, îi așteaptă excursii, jocuri, drumeții și un foc de tabără de neuitat.

bottom of page